Piano verhuizen

Piano verhuizen, laat het aan ons over! Een piano is in veel huishoudens een van de meest kostbare bezittingen, zowel qua prijs als qua emotionele waarde. Vaak is een piano of vleugel namelijk iets wat van generatie op generatie wordt meegegeven, en al tientallen jaren in de familie zit. Daarnaast is het een van de meest kwetsbare dingen die u in uw huis heeft staan, en u moet er niet aan denken dat er iets vervelends mee gebeurt. Als u gaat verhuizen, wilt u natuurlijk dat uw prachtige antieke piano of vleugel zo veilig en zeker mogelijk wordt vervoerd naar uw aanstaande woonplek. In veel gevallen kan dit problemen opleveren, aangezien de piano of vleugel natuurlijk te zwaar en fragiel is om zelf met een gewone verhuiswagen te verplaatsen. Hierdoor riskeert u ernstige schade voor de piano. Bij verhuisbedrijf Alliance Movers zorgen wij er voor dat uw piano heel en in goede conditie precies op de juiste plek in uw nieuwe huis of appartement komt te staan, en nemen we daardoor alle muzikale zorgen bij uw piano verhuizing weg. Op deze pagina leest u hoe wij te werk gaan, zodat u met gepast vertrouwen zult kiezen voor de beste service die u kunt krijgen.

Zelf een piano verhuizen?

Vleugels en piano’s zijn zeer schokgevoelig. Dit houdt in dat ze niet zo goed tegen harde klappen kunnen, en dus zo min mogelijk en uiterst zorgvuldig bewogen moeten worden. Als je een piano gewoon los in een verhuiswagen zou zetten, zal de piano minder mooi klinken nadat de bestemming is bereikt, doordat de snaren van het instrument beschadigt raken door de vele trillingen onderweg. Ook kunnen stof en opwaaiend zand in de buitenlucht erg slecht zijn voor het subtiele oppervlak. Dit kan de klankkast aantasten en dus ook voor een mindere geluidsweergave zorgen. Ook zijn piano’s natuurlijk loodzwaar, en is het haast een onmogelijke opgave om, zelfs met een paar hele sterke kerels, het instrument de trap op te krijgen. Dit is niet alleen riskant voor uw piano of vleugel, maar ook voor uw eigen veiligheid en gezondheid. Hierom raden wij het sterk af om het heft in eigen handen te nemen, aangezien het risico op beschadiging van uw prachtige en waardevolle muziekinstrument te groot is om het er op te wagen.

Piano verhuisbedrijf Alliance Movers

Als u voor uw piano transport verhuisbedrijf Alliance Movers inschakelt, weet u zeker dat het product zonder enig risico in goede staat uw nieuwe woning zal bereiken. Wij gaan namelijk zorgvuldig om met al uw spullen, en al helemaal met een prachtig klassiek muziekinstrument als een vleugel of piano. Onze medewerkers beschikken over jarenlange ervaring met zeer ingewikkelde logistieke operaties, dus een vleugel verhuizen van de derde verdieping van een flat naar een afgelegen boerderij zonder verharde weg is voor onze toppers geen enkel probleem. Om u een idee te geven van het logistieke proces wat bij de verhuizing van een piano komt kijken, leggen we graag aan u uit hoe wij bij verhuisbedrijf Alliance Movers te werk gaan.

Afhankelijk van de ruimte en de mogelijkheden van dien, gebruiken wij om de piano te verplaatsen vaak een zogenaamd verhuishondje. Dit is een soort karretje wat onze verhuizers vaak gebruiken om zwaar materiaal te verplaatsen door een krappe ruimte, zonder de vloer of het tapijt te beschadigen. Uiteraard blijft ook de piano hierdoor in goede conditie. Als de piano licht genoeg is om te tillen, is er enkel een verhuisbus nodig om de piano naar uw nieuwe huis te kunnen verplaatsen. Indien het een zwaardere piano of een vleugel betreft, zal er gebruik gemaakt worden van een rijplaat achter de verhuiswagen. Om schade van buitenaf te voorkomen zullen we binnen eerst een beschermende hoes om het instrument heen doen. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat de piano misschien wel nat wordt, of allemaal zandkorrels over zich heen krijgt. De piano ligt tijdens het transport zo stabiel als het maar kan, doordat hij natuurlijk goed vastgemaakt wordt met spanbanden. Dit, samen met de beschermende hoes, zorgt er voor dat de trillingen die bij het logistieke proces komen kijken, een minimale impact hebben op de klankkast en de snaren van uw vleugel of piano. Daardoor wordt het geluid van uw instrument niet slechter en kunt u uw nieuwe huis gelijk vullen met de geweldige klank van uw pianospel.

Bij de verhuizing van uw vleugel halen wij meestal de poten van de vleugel er van af. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de vleugel zo groot is, dat hij niet eens door een opening van het huis past. Een vleugel demonteren is echter voor ons dagelijks kost en dit kunt u gerust aan ons overlaten. Als u twijfelt of het bij u het geval is, kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze verhuizers. Contactinformatie kunt u hier vinden.

Binnen 24 uur offerte

Altijd persoonlijk aandacht en een offerte op maat gemaakt.

Altijd verzekerd

Tot wel € 100.000,- standaard verzekerd, zonder eigen risico.

Goedkoop verhuizen

Wij zijn tot wel 40% voordeliger dan andere verhuisbedrijven.

Ontvang een offerte

De kosten van een piano verhuizing

Natuurlijk wilt u voor een zo laag mogelijke prijs uw piano of vleugel verhuizen. U twijfelt vast ontzettend over hoe u dit aan moet pakken. Is de lagere prijs van zelf verhuizen misschien het hogere risico op schade waard? Zijn verhuizers echt zo handig en ervaren als ze zeggen? Heb ik wel zo een verhuisdienst nodig als ik mijn piano ga verhuizen? Voor de verhuizing van een piano is het moeilijk om een vaste prijs te geven, aangezien het bedrag natuurlijk afhankelijk is van een hele boel zaken. Zo kan je bijvoorbeeld veel makkelijker een elektrische piano vervoeren dan een akoestische. Ook is er in de ene woning veel meer ruimte voor de logistieke operatie dan in andere woningen, en verschilt de kwetsbaarheid van de piano of de vleugel met hoe oud hij bijvoorbeeld is. Hierom werken wij zoals de meeste transport- of verhuisbedrijven met een offerte systeem. U kunt op onze website via ons contactformulier snel en makkelijk een offerte aanvragen voor onze diensten. U krijgt van ons een duidelijke offerte op maat waar helder in staat waar u precies voor betaalt, en waarom. Hierdoor weet u zeker dat u niet veel te veel betaalt om uw piano te verhuizen.

Piano verhuizen; wat als het mis gaat?

Ons verhuisbedrijf kent alleen maar zeer ervaren verhuizers, die er alles aan doen om uw spullen van plek A naar plek B te krijgen zonder onderweg ook maar enige schade op te lopen. Met jaren lang alleen maar positieve reviews van klanten kunt u er op rekenen dat dit ook bij u allemaal goed en schadeloos zal verlopen. Echter moet eens de eerste keer zijn dat het verhuizen bij ons verkeerd gaat, en wij begrijpen natuurlijk dat u bij uw verhuizing toch wel graag verzekerd wilt zijn tegen eventuele schade aan uw eigendom. Hierom hebben wij een standaard verzekering bij al onze verhuizingen inbegrepen. Deze verzekering dekt alle schade tot maar liefst 100.000 euro. U kunt dus met een gerust hart achter de verhuisbus aan rijden. Zeker omdat u bij deze verzekering geen eigen risico heeft! Hierdoor krijgt u dus alle schade die eventueel gemaakt wordt, gewoon weer van ons terug. De verzekering is wel alleen geldig op handelingen die door de medewerkers van ons verhuisbedrijf zijn verricht. Dit houdt in dat als u zelf de piano naar buiten tilt voordat wij u kunnen helpen, en de piano raakt beschadigd, u deze schade wel zelf moet dekken. Dit geeft u echter des te meer reden om van een afstandje zonder zorgen toe te kijken hoe onze medewerkers alles optimaal voor u regelen. U bent degene die verhuist, maar wij doen al het werk!

Samengevat

Ons verhuisbedrijf beschikt over alle benodigdheden om uw piano voor u compleet zorgeloos te verhuizen. In plaats van dat u de gezondheid en veiligheid van uzelf en iedereen die u meehelpt riskeert, doen wij het voorzichtig, zonder uw instrument te beschadigen, en zonder dat u er ook maar een spier voor hoeft te verrekken.

Mocht u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn in onze diensten, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij hopen dat u na het lezen van dit artikel vertrouwen heeft in onze ervaren medewerkers! Bedankt voor uw interesse in de professionele en vakkundige service van verhuisbedrijf Alliance Movers!

Binnen 24 uur offerte

Altijd persoonlijk aandacht en een offerte op maat gemaakt.

Altijd verzekerd

Tot wel € 100.000,- standaard verzekerd, zonder eigen risico.

Goedkoop verhuizen

Wij zijn tot wel 40% voordeliger dan andere verhuisbedrijven.

Ontvang een offerte