Een opslag huren; waar rekening mee houden?

Opslag huren voor uw inboedel? Bij verhuizingen, ontruimingen of andere omstandigheden waardoor een woning, kantoorpand of ander onderkomen leeggehaald moet worden van zijn interieur kan gedacht worden aan een opslag huren. Dit zijn ruimtes of hokken die speciaal zijn ontworpen om allerlei grote en ook kleine spullen in op te bergen tot deze een betere plek gegeven kan worden. Vaak zitten deze opslagruimtes in magazijnen, maar er zijn nog veel meer ruimtes waarin attributen van uw huis in opgeslagen kunnen worden.

Wilt u een opslagruimte huren? Ontdek dan welke soorten opslagruimtes er voor u beschikbaar zijn, hoe een professioneel bedrijf u veel hulp kan bieden en welke kosten het opbergen van uw inboedel met zich meebrengt.

Opslagruimte ruimte huren; wat is het eigenlijk?

Een opslagruimte om te huren is er uiteraard voor bedoeld spullen in op te slaan. Dit kunnen meubels zijn, spullen van een kantoor, maar ook dozen met kleine spullen. Veel opslagruimtes zijn voorzien van een laad- en losgedeelte en er zijn karren en liften beschikbaar om grotere spullen gemakkelijk mee naar uw eigen box te verplaatsen. Tevens zijn deze ruimtes vaak tot de kamertemperatuur verwarmd en zijn er lichten rondom het complex en elke losse box geplaatst.

Als huurder van een opbergruimte krijgt u een code en een slot voor uw box. Voor bedrijven die gebruik willen maken van gestapelde containers moet een afspraak gemaakt worden. Voor de veilige bewaring van de opgeslagen spullen zijn opslagbedrijven ook voorzien van beveiligingscamera’s. Daarnaast zijn er vaak brand- en rookmelders geïnstalleerd, maar dit verschilt per bedrijf.

Tot slot is er vaak de mogelijkheid een aanhanger of busje te huren en zijn er mensen aanwezig die u van dienst kunnen zijn om uw spullen op te slaan. Inpakmateriaal en verhuisdozen kunnen ook gemakkelijk aangeschaft worden.

Wanneer is een opslagruimte nodig?

Vaak wordt een opslagruimte gehuurd door een particulier bij een verhuizing of ontruiming van een woning. Hierbij hebben spullen en meubels een tijdelijk onderdak nodig, wanneer een woning is verkocht en nog niet in een nieuw huis ingetrokken kan worden. Een ontruiming kan daarnaast heel plotseling gebeuren, waarbij eveneens een tijdelijke opbergruimte vereist is voor de inboedel van de woning.

Ook kan een opslagruimte een noodzaak zijn voor bedrijven. Bedrijven verhuizen veel van kantoorpanden, vanwege een uitbreiding of juist uitdunning van het personeel. Omdat het hierbij vaak om veel meubels en spullen gaat, kan een opslagruimte een verademing zijn tijdens het intrekken naar een nieuw pand voor uw bedrijf.

Binnen 24 uur offerte

Altijd persoonlijk aandacht en een offerte op maat gemaakt.

Altijd verzekerd

Tot wel € 100.000,- standaard verzekerd, zonder eigen risico.

Goedkoop verhuizen

Wij zijn tot wel 40% voordeliger dan andere verhuisbedrijven.

Ontvang een offerte

Welke soorten opslagruimtes zijn er allemaal beschikbaar?

Op het gebied van opslag huren zijn er diverse soorten ruimtes waar u uit kunt kiezen voor het tijdelijke onderkomen van uw inboedel. De volgende keuzes zijn beschikbaar:

Een ruimte in een loods of schuur

Dit kan gaan om iemand die particulier geld wil bijverdienen of een boer met veel overige ruimte. Deze particulieren verhuren dan (delen van) hun opslagruimte. Het betreft geen professionele verhuurders en het is hierbij dan ook verstandig om van tevoren duidelijke afspraken vast te leggen over de aansprakelijkheid, de huurprijs en de opzegtermijn van de huur.

Een garagebox

Door diverse bedrijven worden garageboxen te koop of te huur aangeboden. Sommige woningscoöperaties doen ook aan het verhuren van leegstaande garagecomplexen. Echter, deze garageboxen liggen vaak niet dichtbij de woning en het overdekt laden en lossen is hierdoor vaak niet mogelijk. De boxen zijn wel multifunctioneel en op heel veel locaties door het land beschikbaar voor iedereen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten afmetingen mogelijk, waardoor u precies de juiste grootte voor al uw spullen kunt huren.

Opslag bij een verhuisbedrijf

Een aantal verhuisbedrijven biedt zelf aan tijdelijk uw inboedel op te slaan, wat uiteraard enkel van kracht is wanneer u uw verhuizing ook daadwerkelijk door het desbetreffende bedrijf laat uitvoeren. Wanneer u voor deze optie kiest, worden de kosten voor de opslag van uw inboedel gewoon meegerekend bij het totaalbedrag van de verhuizing.

Het kan bij deze optie wel het geval zijn dat u tussen het verhuizen door niet bij uw spullen kunt, wat anders is dan bij het inhuren van een inboedelopslagbedrijf.

Een inboedelopslagbedrijf

Het inhuren van een bedrijf die uw inboedel opslaat, is specifiek voor dit doeleinde ontwikkeld. Hieronder vallen de mogelijkheden “mobiele opslag” en “self storage”. Bij self storage huurt u een ruimte waar al uw spullen naartoe gebracht en in opgeslagen kunnen worden. Tussen het verhuizen van uw woning, huis of kantoorpand door kunt u zelf bij uw spullen.

Wanneer u kiest voor mobiele opslag wordt een lege container door het inboedelopslagbedrijf aan uw huis afgeleverd. Deze kunt u vervolgens volladen met alle spullen die u wenst op te slaan. Het bedrijf zal de container weer ophalen en opslaan in een andere ruimte. Dit gebeurt vaak met heel veel containers tegelijk, waarbij containers op elkaar gestapeld worden. Mocht u tussen de verhuizing door toch bij de inhoud van uw container willen, dan kan het bedrijf de container klaarzetten voor u.

Er is ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een tussenvorm van beide keuzes. Hierbij kunt u bijvoorbeeld zelf uw spullen brengen en ter plekke in een box opslaan. Deze box wordt dan gestapeld opgeslagen. Wilt u er tussendoor nog bij dan kan ook in dit geval het bedrijf de box voor u klaarzetten. Er zijn ook inboedelopslagbedrijf die meerder manieren van opslag aanbieden waar u dan zelf een keuze uit kunt maken.

Waarom uw inboedel laten opslaan door een professioneel bedrijf?

U denkt misschien, waarom zou ik geen kosten besparen en zelf mijn spullen opslaan? Uiteraard is dit een mogelijkheid en kunt u een opslag huren waar u vervolgens zelf spullen in opslaat. Echter, u kunt zich voorstellen dat grote meubels en andere zwaardere en grote objecten lastig te verplaatsen zijn en snel beschadigingen op kunnen lopen.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuizen en opslaan van diverse soorten spullen in huis hebben de juiste kennis en weten hoe ze op een zorgvuldige manier met uw spullen om moeten gaan.

U zult daarnaast misschien ook veel stress ervaren tijdens het verhuizen naar een nieuwe huis of kantoorpand, waarbij u de stress van spullen opslaan er niet bij kunt gebruiken. Door specialisten in te huren, kan het werk volledig uit handen genomen worden en hoeft u zich niet druk meer te maken over het veilig opbergen van uw spullen.

Een inboedelopslagbedrijf heeft vaak een een groot aantal vestingen om spullen in op te slaan die verschillen van grootte. Er is een grootte mogelijk van 1 tot 100 kubieke meter en er is een maximale hoogte van drie meter. Er zijn daarnaast ook nog verschillende vormen mogelijk.

Misschien ervaart u moeite met het inschatten van de hoeveelheid ruimte die nodig is om alle spullen in op te bergen? Dan kunnen specialisten u helpen in het berekenen van deze ruimte, waarbij u enkel hoeft aan te geven hoeveel en welke spullen opgeslagen moeten worden.

Het inschakelen van een professional op het gebied van spullen opslaan is dus een verstandig idee tijdens een verhuizing. Bedenk van tevoren welke eisen u wilt stellen aan de opslagruimte. Dit kan bijvoorbeeld een onbeperkte toegang zijn, veel beveiliging en verlichting, een gekoelde of juist verwarmde ruimte en de mogelijkheid om overdekt te kunnen laden en lossen.

Door uw eisen mee te nemen, kan de perfecte manier om uw spullen op te slaan gevonden en uitgevoerd worden.

Wat kost de huur van een opslagruimte?

Aan het opbergen van uw spullen, zit natuurlijk wel een prijskaartje. De kosten van een opslagruimte huren voor een bepaalde periode, hangen van diverse factoren af. Hieronder vallen de volgende zaken:

  • De grootte en de vorm van de desbetreffende ruimte. Hoe groter de ruimte, hoe duurder u zult uitkomen.
  • De huurperiode en de opzegtermijn. Hoe langer u gebruik wilt maken van de opslagruimte, hoe hoger de prijs.
  • De locatie binnenin het opslagcomplex. Het kan hierbij gaan om een begane grond, bij een ingang of juist niet en op verdiepingen.
  • De locatie van het opslagcomplex.
  • De vraag en het aanbod van concurrenten tellen uiteraard ook mee in de prijs voor een opslagruimte huren.

U kunt er van uitgaan dat een ruimte van 24 kubieke meter op een verdieping een gemiddelde kosten van 125 euro per maand bedraagt. Een opslagruimte van 42 kubieke meter die op de begane grond is gelegen, kost ongeveer 200 euro per maand.

Opslag huren; andere kosten

Naast de maandelijkse huurprijs zijn er vaak ook nog kosten die u eenmalig maakt, waaronder kosten voor de toegang en de administratie. De container of box moet immers voor u worden klaargezet. Er zijn ook bedrijven die vragen om borg van bijvoorbeeld een maand van de huur. Vaak wordt de opslagruimte beveiligd met een speciaal slot die u van tevoren moet aanschaffen. Deze kosten 10 tot 15 euro.

Inboedelverzekering

De bedrijven die uw opslag regelen, kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor schade aan uw spullen. Het is daarom verstandig een inboedelverzekering te nemen. Deze dekken de externe opslag. Er zijn ook bedrijven die automatisch een verzekering afsluiten voor u.

Binnen 24 uur offerte

Altijd persoonlijk aandacht en een offerte op maat gemaakt.

Altijd verzekerd

Tot wel € 100.000,- standaard verzekerd, zonder eigen risico.

Goedkoop verhuizen

Wij zijn tot wel 40% voordeliger dan andere verhuisbedrijven.

Ontvang een offerte