Ontruimingen; hoe gaat het in zijn werking?

Ontruimingen, laat het aan ons over! Woningen en bedrijfspanden moeten om diverse redenen soms ontruimd worden. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een plotseling overlijden, waarbij nabestaanden het lege huis zo snel mogelijk willen opleveren en verkopen. Ook kan een bedrijf verhuizen naar een kleiner pand, vanwege bijvoorbeeld financiële moeilijkheden, waardoor het huidige pand ontruimd moet worden. Tevens worden woningen ontruimd doordat eigenaren emigreren naar een ander land of wanneer een huurder de huur stopzet.

Moet uw woning of bedrijfspand ontruimd worden en heeft u geen idee wat er bij deze zaak allemaal komt kijken en wat er te regelen valt? Schakel dan een professioneel bedrijf in met jarenlange ervaring om uw woning of bedrijf op een zorgvuldige en snelle manier te kunnen ontruimen. De zorg uit uw handen nemen, is waar wij voor staan, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Verhuisbedrijf Alliance Movers is gespecialiseerd in ontruimingen van woningen of bedrijfspanden!

Wat is een ontruiming?

Ontruimingen vinden op allerlei gebieden in de maatschappij plaats. Dit kan door een verhuurder worden gedaan, vanwege huuropzeg of achterstallige betalingen, maar ook wanneer iemand overleden is en de nabestaanden de leegstaande woning willen ontruimen en zo snel mogelijk verkopen. Echter, ook bedrijven krijgen soms te maken met ontruimingen wanneer er bijvoorbeeld een interne, financiële crisis is.

Bij ontruimingen komen veel zaken kijken en er zijn ook veel verschillende omstandigheden om rekening mee te houden die verschillen per ontruiming.

Bedrijf ontruimen

Het ontruimen van een bedrijfspand gebeurt om verschillende redenen, van faillissementen tot verhuizingen vanwege de grootte van het pand. Het kan dus een vervelende ontruiming betreffen, maar ook een rationele beslissing over de omvang van het bedrijf en de ruimte om te groeien. Wanneer een bedrijf ontruimd moet worden, moet er met een aantal zaken rekening gehouden worden. Ontruimingen is een vak apart en dit kunt u gerust aan ons overlaten.

Bedrijfsontruiming uit handen geven

Er gaan elke maand veel bedrijven failliet en er vinden dan ook regelmatig ontruimingen van bedrijfspanden plaats. Denk hierbij aan kantoren en opslagruimtes. Deze panden dienen na de ontruiming bezemschoon opgeleverd te worden, zodat een nieuwe koper of huurder hier geen problemen meer mee zal ondervinden.

Het kan een ingrijpende beslissing zijn en daarom is het goed om erover na te denken de ontruiming uit handen te geven aan een gespecialiseerd bedrijf. Het zelf aansturen van zo’n project is vaak aangrijpend en pijnlijk. Dit zorgt voor stress en allerlei andere klachten. Door de ontruiming door specialisten uit te laten voeren, bent u snel van uw problemen af zonder dat u zelf het proces hoeft mee te maken.

In de oorspronkelijke staat

Het is van belang dat na de ontruiming het pand wordt opgeleverd zoals u deze heeft ontvangen. Eventueel moeten scheidingswanden weggehaald worden en andere aanpassingen die initieel zijn uitgevoerd, moeten worden teruggedraaid voor de oplevering. Ook geverfde muren moeten opnieuw worden geverfd en aangebracht laminaat of vloerbedekking moeten worden weggehaald. Dit kost vaak veel tijd en moet meegerekend worden bij het verlaten van een bedrijfspand.

Leeghalen en schoonmaken

Alles wat door uw bedrijf in het pand stond, moet verwijdert worden zodat het bedrijfspand schoongemaakt kan worden. Meubels kunnen tijdelijk worden opgeslagen en andere voorraad zal ook weggehaald moeten worden. Veel spullen kunnen getaxeerd en vervolgens verkocht worden, zodat u niet met de opslagkosten achterblijft.

Naast het leeghalen, zal er grondig schoongemaakt moeten worden voor de oplevering van het pand. Ook hierbij kun je een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren die diverse soorten services aanbieden.

Binnen 24 uur offerte

Altijd persoonlijk aandacht en een offerte op maat gemaakt.

Altijd verzekerd

Tot wel € 100.000,- standaard verzekerd, zonder eigen risico.

Goedkoop verhuizen

Wij zijn tot wel 40% voordeliger dan andere verhuisbedrijven.

Ontvang een offerte

Huurwoning ontruimen

Een huurwoning ontruimen, kan pas gebeuren nadat er een ontruimingsvonnis is. Wanneer een huurovereenkomst wordt getekend, zitten zowel de huurder als verhuurder vast aan diverse verplichtingen. Huur moet uiteraard betaald worden en als de huurder bepaalde verplichtingen niet nakomt, kan de verhuurder de woning laten ontruimen.

Waarom ontruimen?

Een ontruimingsvonnis is een uitspraak van de rechtbank, waarbij toestemming wordt gegeven om de betreffende huurwoning te laten ontruimen op een bepaalde datum. De verhuurder moet hierbij de huurovereenkomst opzeggen. De huurder kan nog in hoger beroep gaan.

Een ontruiming kan dan alsnog plaatsvinden als er een duidelijke betalingsachterstand is, van minstens twee of drie maanden, vaak te laat wordt betaald, er zonder toestemming wordt onderverhuurd of als er erge geluids- of stankoverlast wordt veroorzaakt.

Als de huurder zelf opzegt, is er uiteraard geen ontruimingsvonnis nodig. Nadat de huurder de huur heeft opgezegd en de woning definitief heeft verlaten, kan het ontruimingsproces ook beginnen.

Hoe ontruimen?

Wanneer er een onvrijwillige ontruiming is aan de hand van een ontruimingsvonnis, moet er een deurwaarder ingeschakeld worden. Deze zal de gehuurde woning mogen ontruimen na bekendmaking van het ontruimingsvonnis aan de huurder. Hiermee wordt de laatste kans geboden om zelf de woning te verlaten. De kosten die de ontruiming met zich meebrengt, zijn voor de huurder.

Wanneer er een vrijwillige ontruiming plaatsvindt, verlaat de huurder na zijn opzegging de woning en kan de verhuurder de woning ontruimen. Dit kunt u zelf doen, maar door het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf zult u zich geen zorgen meer hoeven maken over het netjes opleveren van de woning voor de volgende huurder.

Ontruiming vanwege verhuizing

Wilt u verhuizen naar een kleinere woning of juist naar een ander land, waarbij niet alle spullen die in uw huidige woning staan mee hoeven te verhuizen? Dan is ook hier sprake van een ontruiming. Er kunnen heel veel redenen zijn om te verhuizen, waarbij het te maken kan hebben met de grootte van het huidige huis, bepaalde financiële belangen, gebeurtenissen binnen de familie of in de buurt of andere zaken waardoor u naar een ander plekje wilt trekken.

Een deskundig bedrijf is op dit gebied een zeer goed idee. Er wordt gezorgd voor het verhuizen van de meubels en inboedel van uw huidige huis naar uw nieuwe woning. De spullen die u wel een plekje wilt geven in uw nieuwe woning worden met zorg behandeld en snel afgeleverd, zodat u er ook weer snel gebruik van kunt maken. Er kan hierbij zelfs geholpen worden met het inpakken van de spullen die u wilt verhuizen.

Zodra al deze spullen naar het nieuwe onderkomen overgebracht zijn, kan de ontruiming van de oude woning plaatsvinden. Als hier nog bruikbare meubels en andere spullen tussen zitten, wordt ervoor gezorgd dat deze een tweede leven krijgen en wellicht andere mensen nog blij kunnen maken.

Als echt alle spullen en meubels uit de woning zijn weggehaald, wordt de woning ook nog bezemschoon opgeleverd voor de volgende eigenaren. Zonder zorgen kunt u in uw nieuwe huis trekken en alles wat daar niet in hoort achter u laten.

Ontruiming vanwege overlijden

Het betreft vaak een emotionele en lastige klus; het ontruimen van de woning van een overleden dierbare. Wanneer iemand in uw directe kring overlijdt, krijgt u waarschijnlijk te maken met de ontruiming van zijn of haar appartement of huis. Dit kan een huurwoning betreffen, waarbij de huur opgezegd kan worden en de woning leeggehaald kan worden, maar het kan ook gaan om een koopwoning.

Wellicht heeft u dierbare herinneringen aan de meubels en spullen die in het huis staan of staan er nog heel kostbare artikelen in? Het kan hierbij, vanwege emotionele redenen, fijn zijn de ontruiming uit handen te geven. U kunt hierbij eerst op uw gemak alle dierbare, kostbare en andere waardevolle spullen uit het huis of appartement weghalen en deze een mooi plekje geven in uw eigen huis of het huis van andere relaties van de overledene.

Wat er overblijft, kan met zorg en efficiëntie door een erkend bedrijf uitgevoerd worden. Wat nog van waarde is, kan een tweede leven krijgen. Vervolgens wordt de vloerbedekking verwijdert, gaten in de muur worden opgevuld en de woning wordt eveneens bezemschoon opgeleverd, zodat de makelaar er andere woningzoekenden blij mee kan maken.

Uw ontruiming laten verrichten door een specialist

Wilt u uw huis laten ontruimen vanwege een verhuizing of wilt u de woning van uw overleden dierbare laten ontruimen? Of bent u verhuurder en wilt u uw huurwoning(en) laten ontruimen? Of juist uw bedrijfspand vanwege financiële problemen of relocatie naar een ander pand?

Dan kunt u terecht bij Alliance Movers! Als professioneel ontruimingsbedrijf wordt er door specialisten met jarenlange ervaring gezorgd voor snelle en efficiënte ontruimingen. Hierbij ondervindt u de volgende voordelen;

  • Een snelle en vakkundige ontruiming tegen een eerlijk tarief.
  • De zorg wordt volledig uit uw handen genomen, waardoor u minder stress en fysieke klachten ervaart.
  • De spullen uit de woning krijgen voor zo ver dat mogelijk is een tweede leven.
  • Uw tijd wordt maximaal bespaard, zodat u dit in belangrijkere zaken kunt steken.
  • Na het verwijderen van alle spullen wordt de woning volledig bezemschoon opgeleverd, zodat het klaar is voor gebruik van nieuwe bewoners.
  • De snelle afhandeling voorkomt dat u tegen onnodige kosten, zoals huur, hypotheek en de verzekering aanloopt.
  • Wij gaan discreet te werk, zodat er geen of weinig overlast zal zijn en onbevoegden geen toegang zullen krijgen.
  • Tot slot zorgt de uitbesteding van uw ontruiming voor rust, zodat u niet te lang hoeft stil te staan bij wat er in het verleden was.
Binnen 24 uur offerte

Altijd persoonlijk aandacht en een offerte op maat gemaakt.

Altijd verzekerd

Tot wel € 100.000,- standaard verzekerd, zonder eigen risico.

Goedkoop verhuizen

Wij zijn tot wel 40% voordeliger dan andere verhuisbedrijven.

Ontvang een offerte